Головна » 2018 » Березень » 17 » Декада української мови та літератури
9:02 AM
Декада української мови та літератури

У рамках декади української мови та літератури, яка проходить у школі з 05.03. по 18.03., відбувся показовий урок-подорож «Мандрівка в казкову країну Прикметника», на якому шестикласники узагальнили та систематизували знання з теми «Прикметник як частина мови».

На урок завітали Іменник та Прикметник. Кожен із них доводив: хто ж головний у країні Морфологія. Подорожуючи до казкової країни, діти побували на станції «Інтелектуальна», де розповіли все, що знають про прикметник. На станції «Пізнавальній» їх зустрічала кореспондент, яка взяла інтервю на тему «Прикметник». А на станції «Розважально-ігровій» на шестикласників чекали лінгвістичні ігри.

   

З нагоди 204 річниці від дня народження славного сина України Т.Г.Шевченка відбулася гра-квест між командами старшокласників «Шевченкознавці» та «Кобзареві діти». Під час змагання учні згадали, що знають про славетного Кобзаря , відкрили для себе невідомі сторінки його долі та з’ясували, хто ж є кращим шевченкознавцем.

Кожна команда отримала маршрутний лист.

  1. Шевченко і шкільні науки.
  2. Озвуч картину.
  3. Події в житті Шевченка.
  4. Підказка.
  5. Конкурс НЛО (невпізнаний літературний об’єкт).
  6. Склади прислів’я про Кобзаря.
  7. Чи знаєш ти Шевченка…?
  8. Географічно – літературний Шевченко.

Гра закінчилася перемогою команди «Кобзареві діти». Але життя не обмежується грою. Найголовнішим результатом зустрічі є те, що всім було цікаво, згадали творчість Шевченка, віддали йому шану, виявили свої знання та творчі здібності. А найкращим шевченкознавцем став учень 10 класу Супрун Богдан.

«Мова калинова». Під такою назвою відбулася інтелектуальна філологічна гра між командами учнів 6-7 класів «Дивослово» та «Словознайки». Команди змагалися за звання найкращого знавця рідного слова.

Учасники гри за описом відгадували частини мови, демонстрували вміння виразно читати поезії . А скільки прислівїв про мову було названо! Не перелічити. Акторські здібності знадобилися командам, щоб продемонструвати опонентам фразеологізм, який потрібно розгадати. Конкурс «Найкмітливіший» показав, що діти вміють мислити. Із задоволенням учасники команд складали і записували свої влучні визначення «Рідна мова – це…»

Учасники гри та вболівальники із цікавістю переглянули відеоролики: «Цікаві факти про українську мову», «П’ять причин любити мову».

І ось журі оголошує переможців. Це команда учнів 6 класу «Дивослово». Вітаємо з перемогою!

Читати далі:

Переглядів: 366 | Додав: crocus-17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar