[ Додати матеріал ]

З 24 по 28 лютого у Черешенській спеціалізованій школі-інтернат проходив тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня присвячувався певному кольору та мав свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвивали творчість школярів, навчали їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Понеділок у нас був зелений день. День надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Отже, цього дня ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Провели аукціон «зелених» слів, а природолюби-четвертокласники провели показовий урок з природознавства.
В ... Читати далі »

Переглядів: 262 | Додав: crocus-17 | Дата: 2020-03-04 | Коментарі (0)

Масляна – це одне з найстаріших свят слов'янських народів, яке символізує прихід весни. З приходом масляної розпочинаються справжні народні гуляння, які тривають увесь тиждень. Завершується свято Прощеною неділею, після якої розпочинається Великий піст.
Напередодні Великого посту зібралась на подвір’ї і наша шкільна родина, щоб попросити пробачення один в одного, пограти у забави та поласувати смачнючими млинцями з салом.

 

Переглядів: 231 | Додав: crocus-17 | Дата: 2020-03-03 | Коментарі (0)

15 лютого, відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004р. в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
Цей день приурочений річниці виведення військ СРСР з Афганістану. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата і увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України, долею одягнених у солдатські шинелі. З 1979 року до 1989 року близько с ... Читати далі »

Переглядів: 215 | Додав: crocus-17 | Дата: 2020-02-16 | Коментарі (0)

Тиждень англійської мови – це завжди цікаво, пізнавально і захоплююче, а особливо, коли це – квест-тиждень.
З 27 по 31 січня у школі проводились заходи до тижня англійської мови.
Учні 5-11 класів провели квест “Name of our class” та організували виставку-презентацію «Що ми знаємо про англійську мову».
Однією із сфер, де на ранніх стадіях життя проявляється творча активність дітей, є образотворче мистецтво. Саме в малюванні діти вільні від обмежень і тому цей вид творчості їм найближче. А тому учні початкової школи взяли участь у конкурсі розмальовок “English is fun”. Також було проведено англійську лотерею з цікавими завданнями та подарунками.
Урок-квест «Гаррі Поттер» відбувся серед учнів 8 класу (вчитель Федосієнко О.Є.). Учні на мить стали головними героями відомої ... Читати далі »

Переглядів: 218 | Додав: crocus-17 | Дата: 2020-02-09 | Коментарі (0)

Напередодні Дня Святого Миколая до черешенських дітлахів завітала велика кількість гостей з різних міст: Києва, Чернігова, Новгород – Сіверського, Шостки. А завітали вони, щоб подарувати вихованцям школи казку, справжню зимову казку( так, до речі, називається і благодійний проєкт «Подаруємо дітям казку»). Ініціатором і організатором цього казкового дійства є Кочура Альона Олексіївна, головуючий суддя Новгород – Сіверського суду, яка створила групу у Viber «Благотворительность», до якої приєдналося багато інших небайдужих людей.
Чого тільки не відбулося цей незвичайно насичений сюрпризами день:добрі благословенні слова отця Володимира та отця Іллі, зворушливі казки про доброго Сніговичка та благородного Килимка, подаровані дітлахам шосткинським театром «Дзеркало»,запальні танц ... Читати далі »

Переглядів: 231 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-12-22 | Коментарі (0)

3 жовтня 2019 року в с. Поліське Коропського р-ну Чернігівської області було урочисто освячено місцеву святиню – Мар’їну криницю. Історія її овіяна легендами і сягає сивої давнини. В письмових джерелах вона згадується в ІІ половині ХІХ ст. До цієї криниці ходили не тільки за цілющою водою, але під час засухи проводилися хресні ходи та молебні, і завжди відбувалося диво: невідомо звідки бралися хмарки і йшов дощ.
Та час, людська бездіяльність та байдужість ледве не згубили цей поліський оберіг, бо заросла стежка колючками, а верболози затулили її від людських очей. Та завдяки вихованцям гуртка «Історичне краєзнавство» Черешенської спеціалізованої школи – інтернату та не байдужим людям це диво було знайдене і відроджене, а отець Петро освятив криницю, щоб вона знову радувала світ своєю красою і ... Читати далі »

Переглядів: 228 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-10-09 | Коментарі (0)

29 серпня з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України у закладі із метою гідного вшанування пам’яті захисників держави було проведено годину-реквієм «Герої не вмирають». Головною метою заходу було вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Вихователі розповіли про події, що відбуваються на Сході України, про тих, хто на передовій ціною власного життя береже наш мир. Доповненням до розповіді стала презентація «Слава Героям». Діти вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання.
Не майорів цього дня і прапор, зранку старшокласники приспустили символ держави у пам'ять про загиблих за незалежність України.
Не забули старшокласники і про загиблого односельця з Вишеньок, Сер ... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-09-08 | Коментарі (0)

НАВЧАЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ СЕМІНАР: «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди»

4-6 квітня в м. Чернігів було проведено вищезазначений захід для керівників гуртків історичного краєзнавства та завідувачів військово – патріотичних музеїв Київської, Сумської та Чернігівської областей, учасником якого була вчитель нашого закладу Савич Г.І.
Організатори семінару - Український державний центр національно – патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді МОН України та Український інститут національної пам’яті.
Під час семінару педагогічні працівники мали можливість заслухати лекції професійних краєзнавців, обмінювалися досвідом роботи, проводили дискусії та практичні кластери, відвідали виставку «Пере Прочитання Донбасу», мали змогу під ... Читати далі »

Переглядів: 267 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-04-13 | Коментарі (0)

Цікавим та захоплюючим є для учнів проведення предметних тижнів у школі. Не є винятком і декада української мови та літератури. Проводимо її вже традиційно на початку березня: цьогорічна тривала з 04.03. по 17.03.2019.

Уже в понеділок на робочій лінійці був оголошений план роботи. А «Книга Мудрості» запросила до фотовиставки світлин із уроків української мови та літератури «Диво-калинове».

... Читати далі »

Переглядів: 267 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-03-20 | Коментарі (0)

Любов Борисенко

На календарі весна. Але березень не радує сонечком. То сніжку подарує, то дощику холодного лине. Ось і сьогодні: сірий і мокрий день. Думалось, нічим не можна запалити душу, підняти настрій. Але, дякую Богу, тільки думалось. Навіть і такого не по-весняному зимного дня, можна потрапити в квітучий сад на нашій Коропщині. 
Сьогодні члени РТК «Первоцвіти Коропщини» відвідали Черешенську спеціалізовану школу. Я свідомо не можу вжити в даному випадку слово інтернат, бо воно зовсім недоречне, не відповідає побаченому. А побачили ми «черешенський сад». І хоча черешні ще не цвітуть, але Черешеньки квітли дитячими посмішками, поезією, що лилась із дитячих вуст, учнівськими вишивками та іншими доробками, майстерно виготовленими дитячими вмілими рученятами, кім ... Читати далі »

Переглядів: 267 | Додав: crocus-17 | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 6 »