Головна » 2020 » Березень » 4 » «КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ» В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ
6:03 AM
«КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ» В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ

З 24 по 28 лютого у Черешенській спеціалізованій школі-інтернат проходив тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня присвячувався певному кольору та мав свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвивали творчість школярів, навчали їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Понеділок у нас був зелений день. День надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Отже, цього дня ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Провели аукціон «зелених» слів, а природолюби-четвертокласники провели показовий урок з природознавства.
Вівторок у нас - синій колір. У блакитні, сині, шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення. А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж. А ще цього дня інтелектуальні першокласники повели показовий урок з Я досліджую світ.
Середа у нас була червоною. Яскравою, чарівною, неповторною… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Цього дня ми мали змогу переконатися у цьому.
Учні 1-4 класів взяли участь у аукціоні «червоних» слів, а розумники-другокласники цього дня демонстрували математичні здібності на показовому уроці.
Четвер виявився дуже сонячним і яскравим, адже він був жовтим. Жовтий колір – це колір сонця, радості і оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще. Колір творчості і життєздатності. Протягом дня учні початкової школи залюбки гралися, надували повітряні кульки, фотографувалися, визначали найяскравіший образ, а ерудовані третьокласники провели показовий урок з літературного читання. День минув швидко і весело.
Пятниця у нас фіолетова – день енергії, драйву. Фіолетовий - колір, який час від часу стає модним, а для когось завжди улюбленим. Психологи і мистецтвознавці вважають, що цей колір полюбляють романтики і натури творчі. Не дивно, адже фіолетовий чи ніжний бузковий нагадує нам призахідні небеса і ніжні квіти: фіалки, бузок, люпин та багато інших. Фіолетовий - часто символ ночі й містики, таємничості та незбагненності. Це - колір, який гармонізує і вирівнює протилежності.
Цьго дня учні 1-4 класів подарували незабутню дитячу концертну програму «В кожній дитині - сонце»
Протягом тижня ми переконалися, як кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителів початкових класів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві. Посмішки не сходили з облич дітей. Вчитися, дійсно, цікаво і весело!

Переглядів: 414 | Додав: crocus-17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar