Головна » 2019 » Вересень » 25 » День Миру
4:58 AM
День Миру

День Миру

У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему «Право народів на мир», щоби ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки. Напередодні Всесвітнього Дня Миру, різні заходи та кампанії проходять в усьому світі з метою привернути увагу до необхідності підтримку миру. 
Учні Черешенської спеціалізованої школи також долучилися до проведення всеукраїнської кампанії «Голуб миру». 
Загальновідомим символом миру є голуб. Саме зображення цього птаха використав Пабло Пікассо для емблеми Всесвітнього конгресу прибічників миру, тому символічно, що саме цей символ виготовляли учні 1-11 класів. Діти власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації. До кожного паперового голуба учні прикріпили свої побажання, в яких звертаються до учасників АТО, дякують їм за мужність, бажають здоров’я, висловлюють прохання зберегти мир і спокій в Україні, бо хочуть радіти сонцю, квітам, зростати здоровими і щасливими.
Всі виготовлені «Голуби миру» діти прикріпили до повітряних куль та запустили в небо, сподіваючись на здійснення своїх бажань.
Міжнародний день миру надає можливість привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття.

Переглядів: 249 | Додав: crocus-17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar