Головна » 2019 » Березень » 20 » Декада української мови та літератури
5:23 AM
Декада української мови та літератури

Цікавим та захоплюючим є для учнів проведення предметних тижнів у школі. Не є винятком і декада української мови та літератури. Проводимо її вже традиційно на початку березня: цьогорічна тривала з 04.03. по 17.03.2019.

Уже в понеділок на робочій лінійці був оголошений план роботи. А «Книга Мудрості» запросила до фотовиставки світлин із уроків української мови та літератури «Диво-калинове».

У вівторок 05.03. учитель української мови та літератури Карпушкіна В.В. запросила на урок-зустріч з письменниками Коропщини. Учні 8,11 класів декламували поезії, інсценізували уривки з творів, позмагалися у грі «Інтуіція». А на веселих творчих перервах учні розгадували кросворди, ребуси, головоломки, складали акровірші.

Акція «Сьогодні говоримо тільки українською мовою» відбулася у середу 06.03. Цього дня учням було запропоновано спілкуватися чистою українською мовою, не вживаючи слів-паразитів, сленгу, русизмів. А «Дерево Мудрості» розцвіло кольоровими стрічками, на яких учні кожного класу написали вислови про мову відомих людей.

07.03 семикласники разом із учителем української мови Покотило Л.М. запросили на показовий урок: література рідного краю. «Квітни, моя Коропщино, слався від батька й до сина», на якому знайомились із діяльністю районного творчого клубу «Первоцвіти Коропщини», розвивали вміння виразно декламувати поетичні твори.

У понеділок 11.03. танцювальним флешмобом «Живи, Тарасе, поміж нас» вшанували пам’ять Т.Г.Шевченка. Також учні змагалися на звання кращого знавця життя і творчості Кобзаря, розгадуючи кросворди, ребуси, головоломки.

Із галереєю ілюстрацій «Ми Шевченка славить будемо і ніколи не забудемо» учні знайомилися у вівторок.

Показове заняття вільного спілкування за драмою Лесі Українки «Лісова пісня» «Не можеш ти своїм життям до себе дорівнятись» пройшло у середу - 13 березня, на якому учні 10 класу разом із учителем Халімон Л.М. визначали та розкривали проблематику твору.

У рубриці «Маю думку» учні висловлювали міркування на тему « Я розмовляю українською мовою, бо…». Особливо активними були семикласники: Лях Дарина, Подлісецька Настя, Подлісецька Альона.

14 березня було проведено інтелектуальну лінгвістичну гру «Найрозумніший» для учнів 7 класу, мета якої визначити найрозумнішого учня. А найрозумнішим учнем, точніше найрозумнішою ученицею, стала

Лях Дарина.

Із «Книги Мудрості» учні довідалися про видатних українців-поліглотів. А також усі охочі мали можливість вивчити правила «Як правильно писати і говорити українською».

Ось так цікаво і пізнавально все відбулося для того, щоб розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів, сприяти формуванню високоморальної особистості, виховувати повагу до рідної мови, збагачувати словниковий запас слів.

Переглядів: 307 | Додав: crocus-17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar